Dec 15, 2023 / S24S2

    Prisustvovali smo na nedavno održanom Austrijsko-hrvatskom Gospodarskom Forumu u Beču, gdje smo imali priliku biti dio važnih razgovora o unaprjeđenju poslovnih veza između Austrije i Hrvatske.

    Forum, organiziran u suradnji austrijske i hrvatske gospodarske komore, okupio je preko 150 sudionika, uključujući predstavnike 40 hrvatskih tvrtki iz sektora ICT-a, graditeljstva, turizma te prehrambene i prerađivačke industrije. Kroz konstruktivne rasprave, naglasak je stavljen na potencijal suradnje u područjima koja direktno utječu na naše poslovanje.

    Posebna pozornost posvećena je infrastrukturi, energetici, digitalizaciji te dualnom sustavu obrazovanja, što odražava ključne faktore razvoja malih i srednjih poduzetništava. Istaknuta je i važnost strateškog položaja luke Rijeka i obližnjeg LNG terminala, otvarajući perspektive bolje povezanosti Mediterana i srednje Europe.

    Kao predstavnici hrvatskog IT sektora, prepoznajemo važnost suradnje između dviju zemalja, osobito u uvjetima globalnih izazova. Sudjelovanje na forumu pružilo nam je priliku za uspostavu B2B susreta i istraživanje potencijalnih partnerstava u ambicioznom poslovnom okruženju.

    Svjedoci smo rasta i značaja ICT sektora, a uvjereni smo da će daljnje korake prema suradnji pratiti konkretni rezultati i inovativna rješenja. Ostajemo predani razvoju suradnje s partnerima u Austriji, uvjereni smo da će ovakve inicijative stimulirati gospodarski rast i stvarati nove prilike u dinamičnom svijetu informacijskih tehnologija.